Symptomen en lichaamssignalen

Check hier de symptomen-wijzer

9 Redenen om te starten met nutritionele therapie!

Waarom symptomen orthomoleculair behandelen? Symptomen geven je signalen over de gezondheidstoestand van jouw lichaam.
Daarom pak de oorzaken van de symptomen aan voordat er sprake is van een ziekte.

Chronische vermoeidheid en burn-out

Chronische vermoeidheid kan vele oorzaken hebben. Het ontrafelen van de multifactoriële oorzaken en het begeleiden naar een optimale gezondheid is één van mijn stokpaardjes!

Chronische stress en stress-gerelateerde aandoeningen

Eén van de gevolgen van chronische stress is vermoeidheid, bijnieruitputting, wanhoop, depressie en “vast zitten”. Door ondersteuning op lichamelijk en emotioneel vlak, kan de vicieuze cirkel verbroken worden

Chronische ontstekingen in het lichaam, artritis en artrose

Bij chronische ontstekingen, ontsteking en slijtage van de gewrichten wordt er gekeken naar de mogelijke oorzaken en wordt de verzuring van het lichaam aangepakt. Deze klachten worden aangepakt door aanpassen van leefstijl, voeding, beweging en natuurlijke ontstekingsremmende middelen.

Chronische lage rugpijn

Bij chronische lage rugpijn spelen altijd verschillende factoren een rol. Chronische stress en darmproblemen kunnen een mogelijke oorzaak zijn.

Hormonale stoornissen, vruchtbaarheid en menopauze

Steeds meer mensen krijgen hormonale klachten en ziekten, zelfs op jonge leeftijd. Door te letten op voeding, leefstijl en omgevingsfactoren kunnen we de klachten verminderen.

Spijsverteringsproblemen

Chronische stress of voedselintoleranties kunnen een oorzaak zijn. Het kan ook een gevolg zijn van galproblemen. De gal, geproduceerd in de lever, is verantwoordelijk voor het emulgeren van de vetten die je eet. Bij een tekort ontstaan spijsverteringsproblemen, zoals misselijkheid na eten van vetrijke maaltijd, lichtgekleurde ontlasting, opgeblazen en borrelende buik. Ook de lever speelt een belangrijke rol. Slechte ontgifting, gevoeligheid voor koffie, alcohol en vetrijke voeding, vermoeidheid, bijwerkingen van medicijnen, migraine,… kunnen allemaal als oorzaak een slechte leverfunctie hebben. Voeding, lever-ondersteunende stoffen kunnen helpen ontgiften.

Immuniteitsproblematiek

Het immuunsysteem is een van de meest gevoelige systemen voor interventies met voeding en natuurlijke actieve substanties.
Bij ziektebeelden zoals kanker, gevoeligheid voor bacteriële-, schimmel- of virusinfecties, laaggradige ontstekingen is het immuunsysteem onvoldoende werkzaam. Allergieën, auto-immuunziekten en soms ook chronische vermoeidheid kunnen beschouwd worden als aandoeningen van een te actief immuunsysteem.

Darmklachten en spastisch colon

70% van alle chronische aandoeningen beginnen in de darm. Een opgeblazen gevoel, diarree of obstipatie, slijm bij ontlasting, darmpijn, enz. zijn mogelijke symptomen. Ook mensen die moeilijk kunnen afvallen hebben vaak darmproblemen. Evenals problemen met de immuniteit zoals frequente verkoudheden, sinusitis, huidaandoeningen, reuma , vermoeidheid kunnen door het herstel van het darmwerking verholpen worden.

Hoogsensitiviteit

Een hooggevoelig persoon is meer dan gemiddeld gevoelig voor prikkels en indrukken van de buitenwereld. Zij gaan vaak zo sterk over hun grenzen dat zij op termijn aandoeningen zoals chronische vermoeidheid, burn-out, depressie of fibromyalgie ontwikkelen. Het begint veelal met een verlaagd energieniveau; het chronisch moe zijn.
Ben jij hoogsensitief? Ik kan je begeleiden zodat je weer terugkomt in je kracht, je je eigen talenten herinnert en weer innerlijke flow ervaart.

Wil je alvast 15 gratis tips? Vul dan onderstaande velden in.

[email-download download_id="990" contact_form_id="989" title="Download hier de 15 gratis tips Hoogsensitiviteit!"]

Als nutritionele therapeut kijk ik verder dan het symptoom. Ik ga dan ook op zoek naar de oorzaken en de omstandigheden waarin deze symptomen optreden. Ondermeer jouw eetpatroon wordt onder de loep genomen. Voeding bepaalt namelijk hoe jouw lichaam functioneert; het speelt een rol bij iedere lichaamsfuncie.
Bijvoorbeeld als je allergieën en voedingsintolerantie tijdig aanpakt, kan je zware belasting van jouw immuunstelsel vermijden.

Vraag gratis een gezondheidsscan

Start een persoonlijk traject voor een betere gezondheid

Contacteer Pascale Van den Heede – Orthomoleculair therapeut